ULTRA TRAIL DE LES FONTS 2011


18, 19 i 20 MARÇ 


PÀMIES TORNA A SER “FINISHER” A LA 1ª ULTRA TRAIL LES FONTS

Xerta-Aldover-Paüls-Alfara. 105 kms, 5000 metres desnivell positiu en 3 etapes.

El corredor de muntanya espluguí, Jordi Pàmies, aconsegueix la 34ena posició a aquesta primera edició, després de completar la distància amb 13 hores i 24 minuts, acumulant les tres etapes.
                         
Més de 150 corredors van prendre la sortida el divendres a la nit, alguns van desistir, per lesió o per cansament, però 123 van finalitzar emocionats, el seu camí, el diumenge al migdia.

“FINISHER” és la paraula exclusivament reservada a tots aquells que finalitzen una Ultra Trail, ja que independentment del resultat, completar tot el recorregut és per a molts la consecució d’un repte. 
Una dura competició que permet posar a prova tant la part física del corredor, com la mental.  Cal ser bon corredor i alhora tenir una predilecció especial al patiment, ja que són moltes hores a la muntanya, corrent i resistint al mateix temps totes les dolències que van apareixent durant el pas de les hores.  Idees tant negatives com: “Què hi faig jo aquí?, no tornaré mai més a córrer..., vull plegar al pròxim avituallament...,” se superen amb una fortalesa mental d’excepció.

A part de tot això, que fa a la gent plantejar-se aquests tipus de reptes? Doncs la immensa sensació de felicitat quan arribes a meta, la satisfacció personal del repte aconseguit, la multitud d’indrets visitats, la vivència, els moments de solitud, el companyerisme.
En un Ultra no existeixen els adversaris, sinó que durant el seu transcurs, nous amics apareixen a la teva vida, gent amb la que comparteixes les llargues hores al seu costat, i amb els quals s’arriba a conversar de les coses més inversemblants.

Doncs aquest any, el C.E. Xerta , després d’organitzar la Cursa de les Fonts durant 3 anys us proposava un nou repte: l’Ultra Trail les Fonts, una cursa amb un format innovador, 3 etapes en 3 dies, del divendres la nit fins al diumenge al migdia.

Els corredors podien triar si fer qualsevol de les tres etapes per separat, o afrontar-les totes tres, arribant als 105 quilòmetres, i superant els 5000 metres de desnivell positiu acumulat.
 
Cal dir que la organització havia posat tot per part seva per deixar a tots els corredors prou satisfets. Del primer a l’últim van rebre tot el suport durant cadascuna de les etapes, amb traçats ben marcats, avituallaments generosos, controls de pas, i tots els ànims dels acompanyants, que amb curts desplaçaments, podien fer el seguiment de cada etapa.
 
A l’arribada mai hi faltava el menjar ni el beure, ningú mai et demanava ensenyar cap tiquet per a res, sols oferiments, més menjar, i un gran equip de cuiners/es al darrera per a que ningú quedés amb gana després del gran esforç. Moltíssims controls durant el recorregut, a les principals cruïlles, als indrets més conflictius, i tot per evitar que ningú tingués cap problema ni és perdés.
Un gran equip al control de cronometratge, ben treballat per mitjà del sistema de xip SportIdent, bé, tot perfecte. Un 10.
                                
“Personalment vaig felicitar al director de cursa, molt amable, molt proper amb tothom, ajudant en els avituallaments, animant, indicant el camí, vaja, un personatge “omnipotent” que estava a tot arreu”.

Les etapes van quedar així per al Jordi:

Divendres.
“La Nocturneta”. 23 kms i 350 metres D+. 1h 51min
Dissabte.
“El trail de les Fonts”. 55 kms i 3000 D+. 7h 54min
Diumenge.
“La cursa de les Fonts”. 27 kms i 1700 D+. 3h38min
                                 
L’altre costat de tot plegat, és que també cal dir que el gran esforç que pateixen els corredors durant un Ultra, fa que els seus cossos se sotmetin al límit durant molt de temps, cosa que sempre es tradueix en dolors musculars, articulars, lesions, sobrecàrregues.  El Jordi també va patir tot això en si mateix durant la vivència, arribant a meta amb importants dolors en alguns tendons ja malmesos d’anteriors competicions similars. Però res que no puguin arreglar uns dies de descans, amb la satisfacció de la feina feta, i la gran ajuda de les mans del nostre amic Albert Bové del Monfisiocentre.

Felicitar enormement a la Magda de Senan, que essent la seva primera cursa de muntanya d’aquesta magnitud, va aconseguir arribar a meta mostrant una fortalesa física i mental envejable. Enhorabona!
                                     
 Cal dir que el Jordi, abandonarà momentàniament les curses de muntanya durant el proper mes per afrontar la VIII Copa Catalana de Raids d’ Aventura, de la qual, juntament amb el seu equip RAID DEL SEGRE-BORGES TRAIL, van obtenir el Sots- Campionat en la passada temporada.


Més informació i classificacions a: