RAID DEL BISAURA 2011

Aquest cap de setmana 17-18 de setembre es va disputar la 6ena edició del Raid del Bisaura.
La veritat és que tot i fer molts anys que el nostre amic Albert s’encarrega de la seva organització, encara no havia tingut el plaer de conèixer el seu terreny de jocs amb tota plenitud.

Per això, des de Raid del Segre-Borges Trail, vàrem decidir formar un equip, un tant pecul·liar, ja que amb l’Albert Vilana era el primer cop que compartíem aventures, amb el Xavi Zapater no cal dir el temps que fa que les compartim. Així l'equip el vam integrar el Vilana, el Zapa i jo mateix, sota el "pseudònim" MIRLOS DEL RAID DEL SEGRE (el nom té la seva història, je,je)

Tot va començar una mica “estrellat”, ja que fins a última hora no ens confirmaven la disposició d’una persona d’assistència, la qual cosa ens hagués obligat a córrer en categoria aventura. Finalment, la Maria va fer la feina i a ella li hem d’agrair la 2a posició que vam aconseguir.

Des del briefing, la nit del divendres, el senyor Icart ens pintava un raid de ritmes frenètics, amb seccions molt curtes ( o almenys era el que semblava), transicions ràpides i molta, molta intensitat.

Començàvem dissabte al matí sobre les 7h amb una dura secció de patins en línia de gairebé 12 kms tots en ascens fins al coll de Vidrà. Aquí vam sortir a bon ritme i arribàvem els primers a la transició. (Sort que havíem pactat disfrutar del raid i l’entorn i prendre’ns-ho amb calma!)
Continuàvem amb una secció de tresc i espeleo per agafar les bicis i fer un tram d’enllaç entre Vidrà i Siuret. Poc més de 8 kms d’adrenalina per fabulosos corriols.
A Siuret calia carregar el material d’escalada per anar a trobar el barranc Torrent de la Coma, gairebé sec després de tant temps sense ploure, però amb uns quants ràpels on recalentar el vuit.

Tornàvem al control per recuperar les bicis i afrontar l’etapa reina. 32 kms per culminar al Castell de Milany (quina pujada!), i després seguir per més corriols fins al poble de Vallfogona de Ripollès on caldria realitzar una orientació específica que ens desconcentraria una mica. Abans però el Vilana va haver de fer una partideta a les bitlles catalanes.

Un altre tram d’enllaç amb les bicis ens conduiria fins a St. Joan de les Abadesses per tornar a calçar-nos els patins i gaudir d’un bonic espai, el carrilet, antic pas dels vagons provinents de les mines de carbó, que anys enrera havien estat una important activitat econòmica a la zona. Patinant arribàvem a Ripoll per fer una prova urbana d’orientació pel casc antic.

Havia acabat l’etapa, però no el dia, ja que a les 9 de la nit es donava el tret de sortida a una altra secció de bici, on calia decidir quins controls anar a trobar ja que hi havia temps límit fins a les 23h. Remarcar que en aquesta secció vàrem haver de carregar amb tot el material d’acampada per poder refugiar-nos i dormir durant la nit. En arribar a la masia de Cal Govern, la organització ens esperava amb caldo calent i carn a la brasa. Tot un detall després de tant esforç.

L’endemà a les 8h tornàvem a la batalla amb una orientació sobre ortofoto que ens va permetre perdre’ns de valent i aprendre la lliçó “d’on està el Nord”. Seguidament un altre enllaç en bici fins a l’inici del Road-book, el qual ja ens conduiria fins a Montesquiu.

Per acabar, una ràpida secció amb mapa específic ens portaria fins al pont de St. Quirze de Besora per realitzar una prova d’escalada i ja fins a meta on la Maria & Co. ens esperàven amb unes cervesetes ben fresquetes. Així tots vàrem poder brindar per l’experiència viscuda i pels magnífics moments que havíem gaudit junts.

Encara que dins un raid ens sembla que el món s’aturi al nostre entorn, cal dir que les noticies ens arribaven, i  en aquest cas de les millors, ja que a meitat de competició ens vam assabentar que el Vilana havia estat tiet per segon cop! Felicitats!!!!!

Felicitar també a la organització, ja que sabem el que costa fer les coses ben fetes, però que amb il·lusió i ganes ho heu aconseguit!!!