2ª EDICIÓ DE L'ULTRA TRAIL DE LES FONTS DE XERTA. 2012

Més llarga, més desnivell, més hores, més aventura...

Aquest cap de setmana 9,10 i 11 de Març, la població ebrenca de Xerta va ser l’escenari de la  meva primera gran fita de les curses de llarga distància de la temporada.

Bon coneixedor del terreny, gràcies a haver participat també en la 1ª edició, marxava cap a Xerta amb tota la confiança i els deures hivernals ben fets per tal de poder millorar la 34ena posició al 2011. Acompanyat de dos bons amics, amb qui compartim una mateixa afició-bojeria, el Miquel i el Xavi, que també s'havien apuntat al repte.

Per aquesta edició algunes modificacions sorprendrien a algun corredor, ja que la duresa de la prova havia incrementat en distància i desnivell.

Cal dir que la cursa es realitzava per etapes, començant el divendres nit amb una primera posta a punt de 23 kms i 350 metres de desnivell. O el que és el mateix: una trampa per a tots aquells corredors amb poca experiència, o que van deixar-se anar a ritmes de cursa massa ràpids.
Ràpidament, un cop acabat el primer assalt, calia recuperar forces i descansar, doncs la segona etapa començaria poques hores després.

A les 6 del matí, i amb els frontals encesos, els més de 200 corredors preníem la sortida de l’etapa reina: 70 kms per endavant i 4000 metres de desnivell positiu acumulat. Un inici planer permetia avançar ràpidament capa Paüls, però no valia a desgastar-se excessivament, ja que els següents 60 kms contenien tota la duresa de la cursa.

Un fantàstic tomb pels Ports, passant per La Refoia:-km. 18, Prat de Comte-km. 26, Tossal d'Engrillo-km. 33, Font de Sant Roc-km. 41, La Espina-km. 48, Alfara de Carles-km. 53, Coll d’Alfara -km. 57, i la Font Nova-km. 63, per acabar altre cop a Xerta.

Una important pallissa on fins i tot els corredors més ben preparats van haver de patir de valent per poder arribar a meta. En aquesta ocasió, la gestió de l’alimentació i la hidratació van ser essencials per no defallir. Per altra banda, les importants dades del pulsòmetre marcaven el ritme a seguir per no passar-me en la dosificació de l’esforç.

Aquí és on les llargues hores avançant em permeten recordar tot aquell temps que he passat sol a la muntanya, pujant i baixant senders, acumulant hores d’entrenament, tremolant en els dies més freds, provant material, experimentant amb l’alimentació...

Arribat a meta encara amb bones sensacions, calia seguir el mateix procediment que el dia anterior, higiene, recuperar l’aliment i descansar, sobretot descansar molt i bé.

Tan sols em quedava una etapa, però fins que no arribes a la seva meta no està res decidit. Per tant el diumenge a les 8 del matí, els supervivents de dissabte reprendriem la marxa per completar els 27 kms restants, amb un desnivell de gairebé 1700 metres.
 
La Ultra de les Fonts en xifres, permet fer-nos una idea del que va ser:

1ª etapa-Nocturneta. 23 kms. 350 mD+
2ª etapa-Cursa de les Fonts 70 kms. 4000 mD+
3ª etapa-Trail de les Fonts 27 kms, 1700 mD+

Un total de 120 kms de muntanya salvatge on es combina el bosc amb les crestes rocoses més tècniques, travessant tarteres o resseguint antics senders gairebé perduts.
Permetent a cadascún dels participants la possibilitat de sentir-nos lliures en el nostre medi preferit, mostrant actituds de respecte i gratitud per aquell entorn tan privilegiat que tenim sota els peus.
 
Em van fer falta 15 hores i 54 minuts per completar els 120 kms, aconseguint la 15ena posició a la general. La qual em dona la força i la confiança necessàries per continuar sabent que el camí és el bò.

Per descomptat, donar les gràcies a tot un poble, Xerta, on tothom va fer el possible per a que ens enduguéssim un bon record. Una població totalment abocada durant tres dies amb un sol objectiu: ajudar-nos a aconseguir el FINISHER.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada